Corporate info

Sociaal maatschappelijk ondernemen

Estrada gelooft dat economische groei en welzijn van de samenleving onlosmakelijk verbonden zijn met de gezondheid en staat van het milieu. We nemen onze verantwoordelijkheid en zijn toegewijd om vooraanstaande praktijken op milieu-gebied en duurzaamheid in onze "core business" te integreren. Door middel van samenwerking met leveranciers en fabrikanten die hier ook mee bezig zijn, kunnen wij gezamenlijk de vermindering van milieu-belasting van onze bedrijfsactiviteiten te lijf gaan. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar verbetering en innovatie om deze strategie na te streven.

Energiezuinig bedrijfspand

Sinds de verhuizing in 2011 is er gekozen om het bedrijfspand zo neutraal en energiezuinig mogelijk te maken. Elke vorm om het bedrijfspand energiezuinig te maken en een lagere CO uitstoot te geven is hierbij onderzocht en de ideale samenstelling hiervoor is uitgevoerd. Voorbeelden hiervoor zijn o.a. de dubbel geïsoleerde buitenwanden, HR voorzieningen in warmte, energiezuinige spaar – en LED verlichting en niet te vergeten energiezuinige en effectieve IT voorzieningen.

betere wereld

In onze projecten werken we uitsluitend met FSC hout, gerecyclede en duurzame materialen. Materiaal wordt zo goed als mogelijk verwerkt zodat er weinig tot geen restafval ontstaat. Het restafval dat ontstaat wordt gescheiden aangeboden aan onze afvalverwerker. Er worden geen schadelijke verven of materialen gebruikt die CFK’s bevatten. Waar we verf en coatings op watergedragen basis kunnen gebruiken zullen we dat doen ook. Op deze manier draagt ook Estrada haar steentje bij om de spreekwoordelijke afvalberg te verminderen en het CO2 uitstoot te verminderen.

 

Naast de FSC gecertificeerde houtsoorten werkt Estrada met een modern park aan machines en gereedschappen allen NEN 3140 gekeurd. Merken als Festool en Bosch blauw en de onlangs geïnvesteerde Robland formaatzaag voorzien van moderne veiligheidsvoorzieningen sieren de werkplaats van Estrada Rotterdam.

Doordat onlangs regels omtrent fijnstof verscherpt zijn is ook de keuze gemaakt om de werkplaats te voorzien van de meest moderne fijnstofafzuiging ; De Harvey G700 gyro-air. Deze machine zorgt ervoor dat veilig gewerkt kan worden zonder dat het schade toebrengt aan ons personeel.

 

Print/plotwerk klein – en grootformaatdoeken en printbare materialen

Estrada behoort tot een geselecteerde groep van SI’BON gecertificeerde signmakers. Printwerk in welke vorm of op welk materiaal dan ook geschiedt  op plotters en printers die milieubewust zijn en de hoogst haalbare kwaliteit kunnen leveren. Standaard zijn onze geprinte materialen uiteraard bij wet vezelvast brandvertragend geïmpregneerd.

Meer weten over onze SI’BON certificering?

gecertificeerd personeel

Alle medewerkers en leveranciers van Estrada Rotterdam zijn VCA of VCA VOL en/of BHV gecertificeerd. We besteden hierbij regelmatig aandacht aan veiligheidsprocedures, trainingen en zoals eerder genoemd is bij wet al het gereedschap en apparatuur volgens NEN 3140 gekeurd en voldoen elektrische installaties aan de NEN 1010 norm. Onze eigen hoogwerkerspecialisten zijjn allemaal in het bezit van een BMWT hoogwerkercertificaat en/of IRATA training.

Building your image

Offerte aanvragen